1.11.2018

Lokakuu paketissaLokakuu on nyt takanapäin, ja yhä syvenevää pimeyttä kohti mennään. Helsingin Kirjamessut oli ihastuttava valopilkku, josta kannoin kotiin runsaasti luettavaa marraskuun harmauteen. Onneksi pian on joulu. Ensimmäiset jouluvalot tuovat jo mukavasti lämpöä ja valoa antaen lupauksen talven tuikkeesta.

Lokakuu oli tapahtumarikas ja kiireinen, mutta siihen nähden ihan kohtalainen lukukuukausi. Luin seitsemän teosta ihan vain itseäni varten ja niiden lisäksi vielä aikamoisen sylillisen lastenkirjallisuutta. Tavallaan nekin olisi kiva laskea tähän listaan, koska esimerkiksi Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut on tulossa  myös tänne blogin puolelle, mutta toisaalta kirjojen määrä tietyllä tapaa vääristyisi aika tavalla, jos luettelisin tänne kaiken maailman rasmusnallet ja dinosauruskirjat – vaikka luettuja kirjojahan nekin ovat. Äh, vaikeaa!

Konkreettisten kirjojen lisäksi ehdin nautiskella myös muutaman äänikirjan. Äänikirjojen kulutus on nyt ollu vähän haastavampaa, sillä olen ollut varsin vähän yliopistolla ja muut siirtymiseni ovat joko niin lyhyitä tai tapahtuvat lasten kanssa, että äänikirjat eivät oikein etene. Kotitöitä tehdessä kuuntelen äänikirjoja, mutta sekin oikeastaan edellyttää, että lapsilla on sen aikaa jotain muuta puuhaa. Luettuani Mariskan Määt ja muut -lastenrunoteoksen halusin ehdottomasti kuunnella sen myös äänikirjana Mariskan itsensä lukemana. En ole kovin hyvä kuuntelemaan runoja, mutta tässä kuussa olen yrittänyt kehittää sitäkin taitoa.

Luetut:
Juha Itkonen: Ihmettä kaikki
Kamila Shamsie: Joka veljeään vihaa
Tuomas Juntunen: Tuntematon lapsi
Kaisa Happonen & Karri ”Paleface” Miettinen: Revi se
Rafael Donner: Ihminen on herkkä eläin
Rosa Liksom: Hytti nro 6
Mariska: Määt ja muut

Kuunnellut:
C. J. Tudot: Liitu-ukko
Marko Hautala: Leväluhta
Lauri Viita: Runo puhuu
Mariska: Määt ja muut
Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä Karhumäestä

Kuukauden vaikuttavin lukuelämys oli ehdottomasti Shamsien Joka veljeään vihaa, mutta ajatuksia herättäviä kirjoja olivat näistä jokainen. Tällä viikolla tulossa vielä kirjoituksia ainakin teoksista Revi se sekä Ihminen on herkkä eläin

Millaisia lukukokemuksia jäi lokakuulta? On aina kiinnostavaa kuulla, millaisia lukulistoja muut ovat onnistuneet keräämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti