20.8.2018

Ensimmäinen askelKuukausien harkinnan jälkeen tästä tuli vihdoin totta. Ensin se oli vain epämääräinen ajatus, sitten unelma, jonka eteen ei ollut aikaa tehdä töitä. Lopulta otin ensimmäisen askeleeni kohti kirjablogia perustamalla itselleni bookstagram-tilin eli kirjoihin keskittyvän Instagram-tilin (@kirjahyllyssa) kesäkuun alussa. Ja nyt, elokuun puolivälissä keräsin vihdoin rohkeuteni rippeet ja viimeistelin blogin julkaisukuntoon. Valmishan tämä ei vielä ole. Edessä on paljon hienosäätöä, mutta nyt tämän kehtaa ehkä jo julkaista. 

Olen suomen kielen opiskelija Helsingin yliopistossa, ja yksi sivuaineistani on kotimainen kirjallisuus. Koska sivuaineopintoni alkavat pikku hiljaa olla paketissa, halusin jonkin väylän kirjallisille pohdinnoille. Instagram tarjoaa loistavan mahdollisuuden vuorovaikutukselle ja on täynnä inspiroivia kuvia sekä kirjavinkkejä. Kovin kattavaa pohdintaa se ei kuitenkaan mahdollista, joten minulle on jäänyt tunne, että jotakin puuttuu. Toivon tämän blogin täyttävän sen aukon, jonka Instagram osaltaan jättää. 


Mitä blogin puolella on luvassa? Totta kai, kirjoitan lukemistani teoksista. Luen kuukaudessa noin seitsemän kirjaa, joskus enemmänkin. Pyrin kirjoittamaan havaintojani ja ajatuksiani kaikista näistä teoksista, mikäli aikatauluni sen vain suinkin sallii. Opinnoistani huolimatta minulla on vielä valtava määrä klassikkoteoksia lukematta, joten tavoitteenani on nostaa joka kuukausi esiin klassikko tai useampia, jotka löytyvät  jatkossa Kuukauden klassikko -tunnisteen alta. Olen innoissani myös Turun kirjamessujen teemasta eli virolaisesta kirjallisuudesta. Tämä tulee ehdottomasti näkymään myös blogissa, vaikka lomamatkan vuoksi joudunkin jättämään Turun messut tänä vuonna väliin.

Tästä se siis lähtee, ehkä hieman tottumattomasti ja hapuillen, mutta lupaan yrittää parhaani. Jos teillä on ideoita, vinkkejä, toiveita tai jotain muuta sellaista, mitä voitte kanssani jakaa, antakaa äänenne kuulua. Kommentoikaa, laittakaa sähköpostia ja  lähettäkää viestiä Instagramin kautta.

(Huh, vähän jännittää.)

6 kommenttia:

 1. Jee, tervetuloa myös Blogistaniaan! Blogi mahdollistaa kyllä pidemmät pohdinnat ihan toisella tavalla kuin Insta. Moni pohtii nykyään, jättäisikö blogin kokonaan sikseen ja keskittyisi Bookstagramiin, mutta minä olen sitä mieltä, että näitä pitkiä, pohtivia tekstejä tarvitaan. Kaikkea lukemaansa ei voi tiivistää yhteen kuvaan ja muutamaan virkkeeseen. Tsemppiä blogipolulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin näemmä poistamaan omat kommenttini tästä... :D Mutta kiitos! Olen itsekin sitä mieltä, että laajempaa pohdintaa kirjallisuudesta tarvitaan.

   Poista
 2. Ihanaa, kun päätit perustaa kirjablogin! Odotan mielenkiinnolla tulevia postauksiasi :) Niiden kirjoittamista ei kannata jännittää. Tekee vain sitä, mikä itsestä tuntuu mukavalta. Matkan varrella oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. :) Sitä vain on kovin kriittinen juuri omaa tekemistään kohtaan. (Ja jos sinulle tulee ilmoitus uudesta kommentista, se johtuu siitä, että onnistuin poistamaan jotenkin aiemmat kommenttini... :D)

   Poista
 3. Ihanaa, tervetuloa kirjablogimaailmaan! Tää on ihanaa, koukuttavaa ja mahdollistaa niin paljon laajempaa keskustelua kuin esimerkiksi bookstagram (joka on vallan ihana toki sekin)! Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (Ja tämä uudelleen, koska poistin omat kommenttini jotenkin - kuten jo tuossa yllä pariin otteeseen totesin.) Instagramia tämä ei toki korvaa, mutta sama pätee myös toisinpäin, sillä Instagram ei kyllä millään kykene vastaamaan tähän laajempaan pohdiskeluun, jonka blogi mahdollistaa.

   Poista